
Verse ravioli met salie en walnoot
Beschrijving
Voedingsstof | Hoeveelheid per portie |
---|---|
Calorieën | 750-800 kcal |
Eiwitten | 20-25 gram |
Vetten | 50-55 gram |
Koolhydraten | 50-60 gram |
Vezels | 3-5 gram |
Ben je klaar voor een verrukkelijk pastagerecht dat binnen no-time op tafel staat? Dit recept voor ravioli met Parmezaanse kaas, walnoten en salie is zowel simpel als smaakvol. Het heeft alles wat je zoekt in een doordeweeks comfort food: een fluweelzachte roombotersaus, knapperige walnoten en de heerlijke smaak van verse salie. Dit gerecht is een ware verwennerij die je vrienden en familie gegarandeerd zullen waarderen. Dus, trek je schort aan en laten we beginnen met koken!
Ingrediënten
Instructies
-
Stap 1: water koken
Zet een ruime pan met water op het vuur en genoeg zout. Niet dat "zo zout als zeewater" gezeik maar gewoon een redelijke hoeveelheid.
-
Stap 2: saus maken
Het is eigenlijk niet echt een saus, maar goed. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een grote klont boter zodat de hele pan is bedekt. Pluk de blaadjes van de bos salie en gooi deze rechtstreeks in de pan. Verkruimel de stukken walnoot met je handen of chop ze in brokjes (niet te klein). Rasp ondertussen de Parmezaan fijn maar laat het nog even liggen op je snijplank.
-
Stap 3: pasta koken
Gooi de ravioli in het kokende water en kook volgens instructie op de verpakking (meestal 6 minuten).
-
Stap 4: samenbrengen
Als de pasta bijna klaar is voeg dan 4 teentjes fijn gesneden knoflook toe aan de pan en bak kort mee. Gebruik een grote spatel of lepel om de ravioli uit het kokende water in de koekenpan te scheppen. Probeer ook wat pastawater mee te krijgen in de koekenpan, dit helpt de saus binden. Voeg vervolgens een handjevol geraspte kaas en zwarte peper toe en roer de pan goed door.
-
Stap 5: opdienen
Verdeel de koekenpan over 2 borden en top af met meer geraspte kaas en wat extra zwarte peper.