Ben je in een creatieve bui? Maak dan je tagliatelle zelf!
Tagliatelle zonder pastamachine (met deegroller):
Haal de biefstuk 15min voor je gaat bakken uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur komt. Net voordat je deze gaat bakken bestrooi je deze ruim (ja, echt ruim) met peper en zout.
Dit is de belangrijkste stap om je gerecht die intense smaak te geven. Haal de biefstuk (en eventueel de stukken tijm en knoflook) uit de pan als deze klaar zijn en zet het vuur op medium (stand 5 van inductie). Voeg gesnipperde ui en knoflook toe en bak aan. Voeg vervolgens de gehalveerde tomaatjes toe en bak kort mee en haal met een spatel de aangekoekte stukjes biefstuk aan de onderkant van de pan los. Daarna voeg je de afgegoten tagliatelle toe aan deze pan met 2 eetlepels pastawater. Roer dit allemaal goed door en breng op smaak met peper en zout.
Als de biefstuk 10min heeft gerust snij je deze in plakjes zoals op de foto te zien. Verdeel de tagliatelle over 2 (diepe) borden en verdeel de biefstukreepjes. Voeg daarna nog verse zwarte peper toe over je gerecht.
Optioneel: voeg verse basilicum en/of geraspte Parmezaanse kaas toe aan dit gerecht.