No.1 new foodblog by FoodChef.com

Tagliatelle met biefstuk en cherrytomaatjes

Opdieningen: 2 Totale tijd: 25 minuten Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Als je niet van medium-rare houdt dan sla dit recept maar even over.
pinit Bekijk galerij 1 foto

Tagliatelle met biefstuk en cherrytomaatjes

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 10 minuten Rusttijd 5 minuten Totale tijd 25 minuten
Opdieningen: 2 Geschatte kosten: $ 6.5 Calorieën: 1108 kcal

Beschrijving

Geschatte Totale Voedingswaarde (per persoon):

  • Calorieën: Ongeveer 1108 kcal (55% van de ADH)
  • Eiwitten: Ongeveer 66.8g (>100% van de ADH)
  • Vitamine B-complex:
    • Bronnen:
      • B1, B2, B3, B9: Tagliatelle (vooral als het verrijkt is), sjalotten, en knoflook.
      • B6: Biefstuk, sjalotten, knoflook.
      • B9 (Foliumzuur): Tagliatelle, sjalotten, cherry/roma tomaatjes.
      • B12: Biefstuk.
    • Belang: B-vitamines spelen een cruciale rol in het energiemetabolisme, het functioneren van het zenuwstelsel, en de vorming van rode bloedcellen.
  • Vitamine C:
    • Bronnen: Sjalotten, knoflook, cherry/roma tomaatjes.
    • Belang: Belangrijk voor de immuunfunctie, huidgezondheid, en als antioxidant.
  • Vitamine D:
    • Bron: Roomboter (in kleine hoeveelheden).
    • Belang: Essentieel voor de gezondheid van botten en tanden, ondersteuning van het immuunsysteem.
  • Vitamine K:
    • Bron: Cherry/roma tomaatjes.
    • Belang: Belangrijk voor de bloedstolling en botgezondheid.

Ben je in een creatieve bui? Maak dan je tagliatelle zelf!

Tagliatelle zonder pastamachine (met deegroller):

    • Benodigdheden:
      • 200 gram bloem
      • 2 eieren
      • Een snufje zout
      • Een deegroller
      • Een scherp mes
    • Stappen:
      1. Leg een berg bloem op tafel en maak een kommetje in het midden.
      2. Plaats de eieren in het kommetje, zoals te zien op de foto.
      3. Klop met een vork het ei door de bloem tot een vaste massa ontstaat.
      4. Kneed het deeg tot een mooie vaste bal door flink te duwen met je handpalmen (ongeveer 5 à 10 minuten).
      5. Rol de deegbal met een deegroller 5 à 6 keer uit tot je een dikte van 2 mm bereikt.
      6. Snijd het uitgerolde deeg in slierten, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
      7. Kook de verse tagliatelle ongeveer 2 minuten in kokend water. Vers is sneller gaar dan gedroogde pasta.
      8. Serveer met je favoriete saus en geniet van je zelfgemaakte tagliatelle!

Ingrediënten

Instructies

  1. Stap 1: biefstuk voorbereiden

    Haal de biefstuk 15min voor je gaat bakken uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur komt. Net voordat je deze gaat bakken bestrooi je deze ruim (ja, echt ruim) met peper en zout.

  2. Stap 2: pasta koken
    Veel van jullie zullen helemaal weg zijn van de verse pasta die tegenwoordig in de supermarkt ligt. Maar mijn ervaring is toch dat de verse tagliatelle vaak harde stukjes heeft en een beetje taai is. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar gedroogde tagliatelle. Maar goed, uiteindelijk is het jouw feestje. Bereid in ieder geval de tagliatelle al-dente volgens aanwijzingen op de verpakking en doe genoeg zout in het water.
  3. Stap 3: biefstuk bakken
    Gebruik een gietijzeren koekenpan. Als je deze niet hebt dan stop maar met lezen want dan wordt dit recept helemaal niks. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur (stand 7 van inductie) met een klontje boter en wat olie en meng dit goed door. Als de boterbelletjes weg gaan en de boter langzaam bruin wordt leg dan beide biefstukken in de pan. Blijf van de biefstuk af en laat deze 2min per kant liggen voor medium-rare en 3min voor medium. In totaal bak je de biefstukken dus 4min voor medium-rare en 6min voor medium. Snipper ondertussen een ui en de teentjes knoflook. Optioneel: voeg 1min voordat je klaar bent met bakken een klontje boter toe met wat verse tijm en 2 geplette tenen knoflook (mag met schil en al). Hou de pan schuin zodat alle boter in een hoekje van de pan komt en gebruik een lepel om dit op te pakken en over de biefstuk heen te gooien. Herhaal dit 1min lang.
  4. Stap 4: smaak

    Dit is de belangrijkste stap om je gerecht die intense smaak te geven. Haal de biefstuk (en eventueel de stukken tijm en knoflook) uit de pan als deze klaar zijn en zet het vuur op medium (stand 5 van inductie). Voeg gesnipperde ui en knoflook toe en bak aan. Voeg vervolgens de gehalveerde tomaatjes toe en bak kort mee en haal met een spatel de aangekoekte stukjes biefstuk aan de onderkant van de pan los. Daarna voeg je de afgegoten tagliatelle toe aan deze pan met 2 eetlepels pastawater. Roer dit allemaal goed door en breng op smaak met peper en zout.

  5. Stap 5: opdienen

    Als de biefstuk 10min heeft gerust snij je deze in plakjes zoals op de foto te zien. Verdeel de tagliatelle over 2 (diepe) borden en verdeel de biefstukreepjes. Voeg daarna nog verse zwarte peper toe over je gerecht.

    Optioneel: voeg verse basilicum en/of geraspte Parmezaanse kaas toe aan dit gerecht.

Keywords: tagliatelle, pasta, biefstuk, steak, tomaat, tomaatjes
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *