Snij het rundvlees in blokjes van 2cm. Ik gebruik zelf altijd de Ierse runderriblappen van de AH maar dan moet je wel alle harde witte stukjes wegsnijden. Snij de zoete puntpaprika in reepjes. Snij de dadels (pit eruit halen), ui en knoflook in kleine stukjes.
Pluspunten als je tajine hebt, maar ik gebruik gewoon een hoge gietijzeren pan. Verwarm de pan/tajine op hoog vuur en voeg flink wat (zonnenbloem)olie toe. Fruit eerst kort de ui en voeg vervolgens de blokjes van de runderriblappen toe. Verdeel deze goed over de bodem van de pan en laat dit een paar minuten aanschroeien zonder ze te bewegen. Laat het niet zwart worden maar er mag wel een bruin laagje ontstaan. Herhaal dit een paar keer totdat het grootste deel van het vlees een kleurtje heeft gekregen (niet erg als er nog wat stukjes roze zijn).
Kruid het vlees met ras el hanout, gerookt paprikapoeder, kaneel, peper en zout. Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpuree en zoete puntpaprika reepjes toe en bak deze 2min mee. De tomatenblokjes kunnen nu worden toegevoegd samen met de bastardsuiker en dadel stukjes. Vul tevens nog 1 leeg blik tomatenblokjes met water en voeg dit ook toe aan de pan.
Laat het geheel 3uur lang op laag vuur (stand 3 van inductie) met dichte deksel stoven. Het laatste half uurtje mag de deksel eraf en mogen de (afgegoten) kikkererwten worden toegevoegd. Als je het daarna nog te waterig vindt kun je het vuur wat ophogen en met opendeksel het wat in laten koken.
Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het aantal ml om de couscous mee te maken. Ik raad aan kip/rund bouillon te gebruiken. Voordat je het kokend water over de couscous heen giet voeg je wat olijfolie, ras el hanout en peper toe. Laat het kokende water rustig intrekken en klop de couscous daarna los.
Maak een simpel yoghurtsausje door Griekse yoghurt met wat citroensap, peper en zout te mengen. Pak een diep bord en vul het 50/50 met couscous en je rundstoof en besprenkel met verse peterselie. Serveer de yoghurtsaus los in een bakje erbij.