Voedingsstof | Hoeveelheid per portie |
---|---|
Calorieën | 205 kcal |
Eiwitten | 15 gram |
Vetten | 12.75 gram |
Koolhydraten | 12.75 gram |
Vezels | 3-5 gram |
Altijd als ik in Knokke aan de Belgische kust ben, zie ik het overal: gevulde tomaat met garnalen. Onbegrijpelijk dat dit gerecht in Nederland niet bekend is. Het is makkelijk te maken en smaakt fantastisch. En laten we eerlijk zijn, met Hollandse garnalen smaakt het nog beter dan met Belgische. Tijd om dit gerecht te ontdekken!
Snij met een mes het kroontje van de tomaat eruit en maak een mooie ronde opening. Als de tomaat heel bol is kun je ook het bovenste kapje eraf snijden. Hol vervolgens de tomaat uit met een lepeltje. Doe dit voorzichtig zodat je niet door het vel van de tomaat prikt.
Mix in een kom de garnalen met mayonaise, peterselie, snufje zout en peper, snufje (gerookt) paprikapoeder en eetlepel citroensap. Kneed het geheel goed in elkaar zodat de smaken echt in de garnaaltjes trekken (was wel eerst die smerige handen van je). Stop de vulling in de tomaat en zorgt dat het een beetje uitpuilt.
Besprenkel het geheel met peterselie en eventueel wat citroenrasp. Als je een vette bek hebt voeg je nog een extra kwakje mayonaise toe op het bord. Sommigen leggen het afgesneden kapje van de tomaat weer bovenop de uitpuilende garnalen maar ik vind dit dom.